Solarlease logo

+36 30 748 0000

Hívja telefonos ügyfészolgálatunkat

info@solarlease.hu

Töltse ki kapcsolati űrlapunkat

A napelemes erőmű lízingelés folyamat

Ajánlatkérés
Ha vállalkozása számára szeretne személyre szabott ajánlatot kérni lízingeléssel kapcsolatban, töltse ki az ajánlatkérő űrlapot.

Személyes konzultáció, felmérés
Adatai megadását követően kollégáink felveszik Önnel a kapcsolatot, hogy időpontot egyeztessenek egy helyszíni felmérésre, ahol felmérjük, milyen napelemes rendszer lenne megfelelő vállalkozása számára.

Ajánlatkérő űrlap
Solarlease megrendelés

Ajánlatadás
A helyszíni felmérést és egyeztetést követően egy személyre szabott szerződéses lízing ajánlatot készítünk Önnek az éves áramfogyasztása (az esetleges jövőbeli áramigényeinek figyelembevételével) és az adott épület adottságai alapján.
Egyéb igény esetén több megoldást is ajánlunk, amely alapján lehetősége lesz arra, hogy a vállalkozása számára a legmegfelelőbb rendszert válassza. Az ajánlat tartalmazza a rendszer minden elemét (napelem, inverter, tartószerkezet), a tervezés, engedélyeztetés és kulcsrakész kivitelezés teljes költségét és a lízing kalkulációt is 72 hónapos futamidőre.

Megrendelés
A lízing cég hitelképességi vizsgálatát követően készítjük el a tervezési és engedélyezési szerződést, melynek alapja az elfogadott indikatív kivitelezési ajánlat. 

Az engedélyezési és tervezési eljárás költségeinek megfizetését követően kezdjük meg az Ön vállalkozása részére az erőmű tervezését és engedélyezését.

 • Háztartási Méretű Kiserőmű (HMKE) igénybejelentés
  A szerződés mindkét fél általi aláírását és hatályba lépését követően a napelemes kiserőmű csatlakozásának igényét az igénybejelentő benyújtásával végezzük el a területileg illetékes elosztói engedélyes felé. Az igénybejelentő tartalmazza, hogy mekkora teljesítményű termelő berendezést kíván telepíteni, milyen belső hálózati feltételek (egyfázisú, kétfázisú, háromfázisú) mellett.
 • Tervezés, csatlakozási dokumentáció benyújtása
  Az igénybejelentő jóváhagyása után elkészítjük a csatlakozási dokumentációt. A csatlakozási dokumentáció tartalmazza a rendszer kialakítására, védelmére, üzemére vonatkozó műszaki információkat, terveket. Ez a dokumentáció magában foglalja a csatlakozási kivonatot, az egyvonalas kapcsolási rajzot és a termelői nyilatkozatot.
 • Lízing szerződés megkötése
  Az elosztói engedélyes által jóváhagyott tervek alapján, a kivitelezési költségvetés pontosításra kerül, ami alapján a lízing cég elkészíti a lízing szerződést, ami mindkét fél aláírását követően lép hatályba (esetlegesen közjegyzői ellenjegyzés mellett). 
 • Napelemes rendszer telepítése
  Az elosztói engedélyes által elfogadott csatlakozási és műszaki-gazdasági tájékoztató rendelkezésre állását követően, és a megkötött lízing szerződés alapján a kivitelező csapatunk elvégzi a napelemes kiserőmű telepítését az Önnel egyeztetett időpontban. A telepítés általában egy-öt munkanapot vesz igénybe. (teljesítmény függő)
  Kiemeljük, hogy ha a mérőhely vagy villamosenergia-hálózat korszerűsítése szükséges, akkor ezen feladat elvégeztetése és a kapcsolódó költségek az ügyfelet terhelik, és nem része a vállalási szerződésünknek.
 • Készre jelentés
  A kivitelezés elvégzését követően készre jelentjük a rendszert az elosztói engedély részére ahhoz, hogy az elosztói engedélyes elvégezhesse a mérőhelyen a szükséges intézkedéseket a rendszer használata érdekében. A lízingbe vevő a lízing szerződés mellékletét képező átadás-átvételi jegyzőkönyv aláírásával elismeri a szállító teljesítését.
 • Hálózatra csatlakozás, műszaki átadás, Üzembehelyezés
  A készre jelentést követően a jelenlegi mérőóráját a területileg illetékes elosztói engedélyes lecseréli egy fogyasztást és termelést egyaránt mérő eszközre.
  Az új mérőóra felhelyezést követően, üzembe helyezzük az erőművet, elvégezzük a szükséges beállításokat, paraméterezéseket és beállítjuk az online rendszerfelügyeletet, és átadjuk vállalkozásának használatra a lízingelt eszközt.
 • Termelés
  A napelem innentől kezdve ideális körülmények között legalább 20-25 évig termeli Önnek a villamos energiát. A termelés beindulásával lehetősége lesz online monitoring applikáció telepítésére otthoni eszközére (okostelefon, laptop), amivel nyomon követheti napelemes kiserőműve termelését. Továbbá nyomon követheti az aktuális energiatermelést és a napi, heti, havi összesítőket a megtermelt energia mennyiségéről, amit szerződésünk alapján évente egyszer összefoglalva a rendelkezésére fogjuk adni.
 • Üzemeltetés
  A napelemes rendszer beüzemelését követően a műszaki átadás alkalmával, megkötjük vállalkozásával az üzemeltetési szerződésünket, melynek keretében a lízing futamideje alatt díjmentesen vállaljuk a rendszer felügyeletét (24 órás monitoring, szervíz ügyelet, és a 99,5% üzemkészségű üzemeltetésre és garanciára),
  a szolgáltatási szerződés második (opciós)részében szerződést kötünk a futamidőt követő időszakra (12-15-20 éves), üzemeltetési és karbantartási feladatokra, így biztosítva az Ön vállalkozása számára a további gondtalan, üzembiztos működést, mely szolgáltatási díj ellenében vállaljuk a további évekre az eddigi megszokott szolgáltatásokat ( 24 órás monitoring és szervíz ügyelet, éves átvizsgálások, és a 99,5% üzemkészségű üzemeltetés), biztosítjuk a beépített eszközök meghosszabbított garanciáját (teljes időszakra), és a rendszer biztosítását is, mellyel garantáljuk az Ön számára hogy napelemes rendszere a lehető legtöbb energiát termelje meg és biztosítsa maximális profitot.

Hogyan lehet vállalkozásának is napeleme?

Kérjen ajánlatot, hogy egy helyszíni felmérést követően személyre szabhassuk napelemes rendszerét!

Telephelyek:
H-7630 Pécs, Engel János u. 4/1.
H-1047 Budapest, Baross u. 12.

Levelezési cím: 7630 Pécs, Engel János u. 4/1.
Központi telefon: +36 30 748 0000
Központi e-mail cím: info@solarlease.hu,

Tegye fel kérdéseit a kapcsolati űrlap kitöltésével.